lavendula


Mobiel en Tablets
Bestellen
Wie ben ik, Wat doe ik
Waar ben ik
Persoonlijke noot
Tips en Trucs
Even Apart, Giftig
Speciale aandacht
Wereldse Wensen
De Plantenmarkt
Zelf Zaden Opkweken


waterkraan

Mail mij
2 voeten in het zand


home pagehome

divers links on one page Aloë_Vera.
aloë vera

Orchidee
0

passieflora
passiflora

Zamioculcas zamio culcas

Dracaena 0

Drakenboom 0

Geranium 0

Zonnebloemen 0

De favorieten
van de plantenparade

Vooral ook gemakkelijk te houden

Natuurlijk zijn er planten die mijn absolute voorkeur hebben en die zet ik hier onder in een lijst. Onder de meeste planten namen zit een verhaal uit de website Volkoomen . Waarom?....... vraag je je misschien af. Het antwoord mag duidelijk zijn of zal het  worden.....het is gewoon een hele fijne site met een schitterende afdeling planten, in de ruimste zin van het woord. Niet alleen de namen en soorten, maar zeker het verhaal achter de planten is geweldig en ontzettend leuk om te lezen.
Kijk ook maar op Verzorging van A-Z, daar heb ik een aantal van onderstaande reeds apart beschreven.

Kamerplanten

Aloë Vera, een geweldige plant die zomaar 3 tot 4 weken zonder water kan en niets van zijn/haar geneeslijke krachten verliest.
Vlinderorchidee, een bloeiende plant die meest leeft van de lucht en zeer matig water nodig heeft.
Zamioculcas, een sterke vetplant die ook al weinig water nodig heeft en snel kan uitgroeien tot een grote en zeer decoratieve plant
Lepelplant, een slanke plant met prachtige kelkvormige witte bloemen houdt van matig vochtige potgrond.
Drakenboom, alweer een sterke plant met weinig licht en weinig water zeer tevreden is.
Rhapis Palm, deze palm lust wel een slokje en met name de houten stelen die bij voorkeur regelmatig gesproeid moeten worden.
Olifantenpoot, een uitermate sterke plant waar je het water het beste onder op de schotel geeft zodat de plant zelf de dosis regelt. Geef 1x per week een scheut water tijdens de groei periode, tijdens de rust periode kan je met 1x per drie of zelfs vier weken toe.

Het is je wellicht opgevallen dat mijn voorkeur uitgaat naar planten die weinig water nodig hebben, vraag mij niet waarom het is voor mij ook een raadsel.

Dak en Tuin en Balkon Beauty's

Geranium, ondanks dat we niet achter de geraniums willen zitten is en blijft deze mooi weer bloeier voorlopig wel op de eerste plaats staan. En ja, ook deze weinigwater.
Hedera, een geweldige buitenplant die zomer en winter groen blijft en de nodige rust brengt in veelkleurige bloembakken. Wel goed water geven zeker als het stevig waait.
Zonnebloemen, het mag duidelijk zijn dat dankzij Vincent van Gogh deze fraaie bloem over de hele wereld zijn verdiende aandacht heeft gekregen.
Passiebloemen, wanneer deze in kombinatie met de hedera op het balkon wordt geplant heb je iedere zomer weer een enorme bloemenpracht omdat ze beide winterhard zijn.
Petunia, is een veelkleurige 1 jarige 'de hele zomer door' bloeiende plant net zoals de......
Surfinia, deze soort maar dan een hangende versie en is al een aantal jaren zeer populair. Een uitermate sterke hanger die wel een beetje wind verdraagt mits er goed water gegeven wordt.
Lavendel, duidelijk een grote favoriet bij mij vanwege de heerlijke geur die deze plant verspreid. Ook de vlinderlavendel scoort bij mij hoge ogen, het mag duidelijk zijn waarom.
Viooltjes, vele soorten zijn er en zeker ook voor de verschillende seizoenen. Zo zijn er naast de bosviooltjes, die je in het najaar kan kopen, ook de groot bloemige en de klein bloemige viooltjes die vanaf het vroege voorjaar de eerste kleuren in de tuin en op het balkon geven

naar boven top
Heb je een vraag of opmerking?
Ik antwoord niet direct, maar toch 1 x per maand mail maar naar mij.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen