De verzorging van
de Skimmia

Zomer en winter mooi in de tuin

De Skimmia is een groenblijvende heester die niet moeilijk te houden is en het goed doet in de schaduw en halfschaduw. Het is een langzame groeier en je hoeft deze ook niet echt te Snoeien.
De bloemknoppen van Skimmia japonica'Rubella' hebben een karmozijnrode gloed Het is een prima dekheester voor de kale onderkant van de rododendrons. En als los groeiende haag, die niet geknipt hoeft te worden, is deze plant ook heel goed bruikbaar. Afhankelijk van de soort of variëteit wordt de struik niet hoger dan 80 - 100 cm.
In het voorjaar een handje koemestkorrels rondom de wortelvoet strooien en de Skimmia zal rijkelijk bloeien en bessen laten groeien. Een vochtrijke humueuze grond, het liefst neutraal of lichtzuur, is nodig. En... niet vergeten, een schaduwrijke plaats.
De Skimmia is de plant voor het najaar en de winter omdat deze plant vanaf september tot en met het voorjaar mooi blijft. Eigenlijk is de Skimmia alle seizoenen een blikvanger in de tuin op het balkon of op het dakterras.
Het aanbod in de winkels begint zo in Augustus met ietwat bleke rôse planten. Naarmate het kouder wordt kleuren deze knoppen steeds dieper rood. Het rijp na koude vochtige nachten en in een winters sneeuwbed kleuren deze rode trossen prachtig in toch kale omgeving.
In het voorjaar gaan de rode knoppen langzaam open en vormen zich kleine witte bloemen met een roze hartje.
's Zomers is de Skimmia een aangename onderbreking met het mooie frisgroene blad tussen alle heldere kleuren van de éénjarige. En in het najaar.......................dan beginnen de knoppen weer langzaam te groeien en geven alweer mooie pluimen in augustus. De cirkel is rond.
Een aangename verrassing vind ik de heerlijke bloesemgeur. Je kunt de bloemen eruit knippen en er een mooi boeket mee maken, dit kan van oktober tot aan maart, het is een bos bloemen in eigen beheer.

Meer info over de Skimmia

naar boven top
Heb je een vraag of opmerking?
Wachten hoeft echt niet ....................... mail maar naar mij.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen