Home Wie Foto album
Links Waar De Trends

Home
Wie ik ben wat ik doe
Waar vindt u mij
Persoonlijke noot
Foto album
Verzorging van A-Z
Tips en Trucs
De Trends
Even Apart
Apart,de eetbare tuin
De Plantenmarkt
Product per seizoen
Mijn Favorieten
Speciale aandacht
Wereldse Wensen
Links


Terug

top

home


de maanden van het jaar met de planten apart onder de loep

Januari

De Vogels, De Mees, De Lijster

De Hyacinth, De Narcis

In de winter is er weinig werk in de tuinen en op het balkon. Wel kan er extra aandacht aan het andere leven in de tuinen gegeven worden. Zeker nu er veel sneeuw is gevallen is het goed om voor de vogels voerplekken vrij te maken en de bekende vetballen op te hangen. Hou natuurlijk wel rekening met de poezen en katers in de buurt.

Het begin van het jaar zijn het de bollen, de viooltjes en de primula s die een beetje kleur geven in de meeste plantenwinkels. De bollen zijn voorgetrokken in mandjes en staan binnen in huis of op het balkon.

Eind januari of pas in februari zijn de narcis, de krokus en het sneeuwklokje duidelijk de smaakmakers van de parken en in de borders langs de straten. De hyacinten doen het ook erg goed , maar worden net als het blauwe druifje veel meer binnenshuis gehouden.
De eerste kleurige planten van het jaar zijn de primula's en de viooltjes en deze veroveren ook als eerste de planten bakken in de tuin en op het balkon. De winterviooltjes zijn al vanaf half november te koop en laten zich zien als er maar even een zonnetje wil doorbreken. De winterviool is één van de weinige planten die ook bij vorst en sneeuw bloemknoppen blijft maken. Ook de mini cyclaam kan op een balkon op het zuiden goed de winter doorstaan. Als het erg koud is laten deze planten de bloemstelen hangen en bij een stijging van de temperatuur betere komen deze weer gewoon terug overeind en bloeien weer verder.

Enkele belangrijke voordelen op een rij