lavendula


Wie ben ik, Wat doe ik
Waar ben ik
Persoonlijke noot
Tips en Trucs
Even Apart, Giftig
Speciale aandacht
Wereldse Wensen
De Plantenmarktwaterkraan

Mail mij
2 voeten in het zand


home pagehome
linken naar
my home Mijn Kefir kefir en attributen

Water Kefir kefirkorrels

Kefir filmpjes kefir en attributen

MelkKefir kefir aan het werk

Zeven en Bekers kefir 1e fase

Nog meer over Kefir kefir drinkklaarKefir korrels

Het Yoghurtplantje

Tijdens het schrijven van van mijn bladzijdes over de Vijgenboom en een bijbehorend drankje zocht, kwam ik op het wwWeb de wonderbaarlijke Kefir tegen. Een Yoghurt plantje en dus interessant om daar meer over op te zoeken en een plaats te geven op deze website.
Niet te weten dat ik nu, ondertussen 4 weken verder, zelf deze Kefir laat groeien en natuurlijk de Kefir drank nu dagelijks drink.
De naam Yoghurtplantje doet vermoeden dat het hier daadwerkelijk om een plantje gaat, niets in minder waar. Het betreft hier een soort geleiachtige bacterie korrels die samen met suikers en zuren een gistingsproces aan de gang brengen en hierbij zichzelf vermeerderen.
Mijn kennis op dit gebied is nog groeiende en ik laat het op dit moment liever over aan de beter onderlegden onder ons over, via bijvoorbeeld deze link.
Ik zie de Kefir korrels met mijn planten ogen meer als een bloembolletje.
Ook onze bloembollen vermeerderen zich wanneer de suikers uit de zogenaamde moederbol als voeding kan dienen voor de reeds gevormde kleine bollen. Het is wel zaak om de bloem weg te snijden zodat alle voeding naar de moederbol kan gaan. De kleine bollen worden gesorteerd en voor een deel verkocht, de overgebleven gaan weer in de grond en het proces kan zich weer herhalen.


Achter de foto's hiernaast zitten 'linken' naar het foto album van de Plantenparade en naar de verschillende websites van Simone Kemperman.
Deze geven veel en duidelijke informatie over Water Kefir, Melk Kefir en een site met handige Tips.
Ook is er een Webwinkel waar je o.a. verse Kefir kunt bestellen.

Hier op de Plantenparade kun je terecht voor de benodigde artikelen zoals de plastic zeven in verschillende maten. Deze service biedt ik aan omdat het aanschaffen van goede zeven niet overal even gemakkelijk is.
Ook kan je bij mij terecht voor verschillende grootte maatbekers en afsluitbare plastic bewaarflessen.
Op de Albert Cuypmarkt koop ik deze dan op aanvraag en stuur het vervolgens weer naar je op. Er komen natuurlijk de gangbare porto kosten bovenop de aankoopprijs. 


Heb je een vraag of opmerking?
Wachten hoeft echt niet ....................... mail maar naar mij.

Vrolijke groetens van Ellen

naar boven top