special attention mijnspinneweb

de schrijfster

kiemplantjes tomaat

de gletsjer Eyjafjallajökull op IJsland

koninginnedag en de vuilophaaldienst

de Giri d'Italia in Amsterdam

acanthus spinosus

andré hazes of buurtmozaiek

Valid XHTML 1.0 Strict


vorige.............. volgende

speciale aandacht
van de plantenparade

De derde bladzijde

Nu mei 2010 en de zonnewarmte laat dit jaar erg lang op zich wachten. Geen pré voor al die mensen die, net als de Plantenparade, al de kiemplantjes in de vensterbank hebben staan en ondertussen ernstig ruimtegebrek hebben.
Niettemin zijn er de afgelopen maanden wel weer bijzondere gebeurtenissen voorbij gekomen.

Wat te denken van de kriebels die zoveel mensen samen met mij kregen begin april toen de zomer zich leek aan te kondigen. Juist op de markt is het duidelijk merkbaar dat dit direct een run op de terrassen tot gevolg heeft. De winterjassen gaan uit en de eerste zonnestralen verbranden de armen en benen, maar dat mag de pret niet drukken. We zitten weer buiten!!

Een ander verschijnsel in de lucht was natuurlijk de enorme vulkaanaswolk die de vliegtuigen boven Amsterdam en de andere luchthavens van Europa aan de grond hielden, minder goed bericht natuurlijk. Op dat moment had juist de regen weer uitkomst kunnen bieden.
Dan is het 30 april en Amsterdam maakt zich op voor een 'troebele' Koninginnedag omdat de vuilophaaldiensten nu echt laten zien hoeveel werk zij verzetten en wat een zooitje het kan worden zonder hen. Nu was het wat het vuil betreft wel prettig dat de temperatuur in een paar dagen was gedaald naar +/_ 14 graden.

En dan is het zover, de Giro d'Italia in Amsterdam. Zowel gevierd als verguisd natuurlijk, maar een fraai evenement was het zeker. De Amsterdamse Pijp met middenin de Albert Cuyp was zeer moeilijk bereikbaar vanwege de 1e etappe, een tijdrit rondom de Pijp heen. Ongelooflijk hoe hard die gasten rijden hoor, zeker 15 foto's de renner kompleet gemist omdat ik te traag was.
Heb een klein rondje gelopen aan de binnenkant van het parcours en de gemaakte foto's heb ik in mijn foto album van Picasa gezet.
Ik zat wel het 2e deel van de etappe heerlijk in Café Hermes naar de beelden te kijken, omdat de temperatuur niet echt lekker was om de gehele tijd buiten te blijven lopen.
de Giro op de Ceintuurbaan
Foto slideshow Giro d'Italia

Hieronder kan je doorklikken naar de achterliggende bladzijdes. Deze lopen door naar gelang de tijd verstrijkt en ik de bijzondere gebeurtenissen weer heb vastgelegd.
Het is nu een kwestie van doorlezen en ontspannen of later terugkomen op een meer geschikt moment hiervoor....................

De eerste bladzijde
Cartoons en Actualities van Joshua
Koe op de Albert Cuyp
Einde van 2009
De tweede bladzijde
Duo Irwin, gitaar, en Martina, percussie. Op zoek naar locaties om te kunnen optreden.
Het handige bakkie van Job en Diederik. De Click & Go basket.
De derde bladzijde
Vulkaanas uit de vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull op IJsland
Koninginnedag en vuilnisophaal staking
De ronde van Italië en de Giro mania
De vierde bladzijde
Foto slide_show van de buurt en Albert Cuyp
De vijfde bladzijde
Hier een stukje over de de bedreiging van De Bij
Weer in de Pijp terug in het Sarphatipark
De zesde bladzijde
Aandacht voor de Roze Knoflook uit Lautrec
Het Nazomerfestival in De Pijp


Later volgt er weer meer.............
De volgende bladzijden zijn onder constructie


Naar de zevende

Naar de achtste

Naar de negende

Naar de tiende

Dit zijn natuurlijk leuke dingen die gebeuren op de markt. Als er nog meer gezellige, bijzondere of op een andere manier interessante gebeurtenissen zijn waarvan ook foto's zijn gemaakt, aarzel dan niet en stuur het maar door. Wie weet is er een plekje voor en krijgt het hier de Speciale Aandacht die je ervoor wil.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen