special attention mijnspinneweb

de schrijfster

percussie drums

handig bakkie

fietsen in Amsterdam

acanthus spinosus

andré hazes of buurtmozaiek

Valid XHTML 1.0 Strict


vorige.............. volgende

speciale aandacht
van de plantenparade

De tweede bladzijde

Het is ondertussen februari 2010 en op vrijdag 12 feb. liep ik weer eens gezellig over de markt en maakte hier en daar een praatje met mijn collega's.
Zodoende kwam ik in contact met Irwin die op de markt een fiets wilde gaan kopen. Aangezien hij een gitaar bij zich droeg was een praatje snel gemaakt.
Deze jongeman is sinds kort gaan samenspelen met Martine en vormen nu een beloftevol duo. Irwin speelt dus gitaar en hij zingt en Martine doet percussie en zingt ook.
Of ik misschien zelf ook in de muziek bezig was werd mij gevraagd, vanwaar anders mijn nieuwsgierigheid. Nee hoor, muziek is prachtig om naar te luisteren en het lijkt mij zalig om te kunnen spelen, maar mijn talenten liggen niet op het muzikale vlak. Gewoon interesse voor een nieuw verhaal hier op mijn website.
Het is niet eenvoudig om een plaats te vinden waar je kan optreden begreep ik al snel. De horeca heeft lang niet altijd de deur open voor nieuwe, beloftevolle artiesten, maar gelukkig wist ik er wellicht 1 die wel regelmatig live muziek in de zaak heeft.
Het Café Restaurant Zabayon heeft regelmatig live muziek.
Nu maar afwachten of Irwin de stap heeft durven nemen en voor het nieuwe Duo een plaatsje heeft kunnen verwerven.
Nadat ik mijn website kaartje had afgegeven vervolgden wij beide onze weg. Ik hoop dat Irwin contact zoekt zodat ik hierover nog meer zal kunnen vertellen.
Terug op weg naar huis zag ik twee jongemannen een soort van demonstratie geven.
Het was duidelijk mijn nieuwsgierige dag dus ja hoor, daar stond ik ook te kijken en te luisteren.
Omdat ik nog niet weet wat ik hier meer van kan en mag vertellen laat ik het voorlopig hierbij en hoop hier binnenkort verder mee door te kunnen gaan.
De kalender geeft 3 juni 2010 aan en Job en Diederick hebben het product wat mij zo nieuwsgierig maakte klaar voor gebruik en verkoop. Voor fietsend Amsterdam en omstreken een prachtige uitvinding denk ik toch, een echt handig bakkie oftewel "De CLICK & GO"
Als je in Amsterdam alleen al gewoon om je heen kijkt naar de verschillende fietsen is er toch één opvallende overeenkomst, de fietsers hebben een kistje of een kratje erop gemonteerd om zo de boodschappen makkelijk te vervoeren.
Dit is precies wat de Click&Go is, een handig bakkie voor op de fiets. Het verschil met al die andere bakkies is even eenvoudig als doeltreffend, het is tegelijkertijd een boodschappenmand die solide voor op de fiets kan worden geplaatst. Dit zogenoemde mes snijd aan twee kanten 1* Altijd je eigen boodschappenmandje zonder eet en/of drinkresten van de vorige klant en 2* Geen risico dat het van je fiets wordt gestolen 's nachts en je wéér een nieuw kistje moet kopen.
Het is nu alleen nog wachten op de verkoop punten waar je je dit handige bakkie kunt aanschaffen. Persoonlijk hoop ik natuurlijk dat een verkooppunt op de markt de voorkeur geniet boven de grote en vaak duurdere winkels rondom de markt. Vooralsnog kan je een kijkje nemen op Click&Go, dit is een Facebook pagina waar meer info getoond zal worden.
Ik wens in ieder geval Job en Diederik veel succes met de dingen die ze doen.

Hieronder kan je doorklikken naar de achterliggende bladzijdes. Deze lopen door naar gelang de tijd verstrijkt en ik de bijzondere gebeurtenissen weer heb vastgelegd.
Het is nu een kwestie van doorlezen en ontspannen of later terugkomen op een meer geschikt moment hiervoor....................

De eerste bladzijde
Cartoons en Actualities van Joshua
Koe op de Albert Cuyp
Einde van 2009
De tweede bladzijde
Duo Irwin, gitaar, en Martina, percussie. Op zoek naar locaties om te kunnen optreden.
Het handige bakkie van Job en Diederik. De Click & Go basket.
De derde bladzijde
Vulkaanas uit de vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull op IJsland
Koninginnedag en vuilnisophaal staking
De ronde van Italië en de Giro mania
De vierde bladzijde
Foto slide_show van de buurt en Albert Cuyp
De vijfde bladzijde
Hier een stukje over de de bedreiging van De Bij
Weer in de Pijp terug in het Sarphatipark
De zesde bladzijde
Aandacht voor de Roze Knoflook uit Lautrec
Het Nazomerfestival in De Pijp


Later volgt er weer meer.............
De volgende bladzijden zijn onder constructie


Naar de zevende

Naar de achtste

Naar de negende

Naar de tiende

Dit zijn natuurlijk leuke dingen die gebeuren op de markt. Als er nog meer gezellige, bijzondere of op een andere manier interessante gebeurtenissen zijn waarvan ook foto's zijn gemaakt, aarzel dan niet en stuur het maar door. Wie weet is er een plekje voor en krijgt het hier de Speciale Aandacht die je ervoor wil.

Vriendelijke groeten en wellicht tot ziens
Ellen