Terug

         De Komkommer

                   Vers, of eerst nog in het zuur.

Komkommer kan je zelf goed zaaien en het oogsten is ook niet het moeilijkste van deze groente. Hoe je de Komkommer daarna gebruikt vraagt wel enige aandacht.
Even een beetje meer uitleg hiervoor is geen overbodige luxe denk ik dan toch. Wat gedacht van komkommer in het zuur? Het is heerlijk fris en Hier! heb ik een prachtige site voor je gevonden.
Zaden zijn het hele jaar door te koop en inzaaien kan ook een groot deel van het jaar. Dan wel binnen op de vensterbank of in een warme serre, maar ook voor buiten zijn er verschillende maanden goed om te zaaien.

Klik rechts op de foto om te bestellen. Daar vindt je verdere informatie over hoe de bestelling zal worden afgehandeld.
artisjok zaden Vanaf Februari kan men binnenshuis zaaien in een verwarmde hobbykas of in een zaaibakje. Eén keer verspenen wanneer de plantjes ongeveer 6 cm. groot zijn en uitplanten in turfpotjes, deze zet je later eenvoudig met turfpotje en al over in de volle grond of in stenen potten buiten. Let wel op de temperatuur, dus eind mei zal het zeker wel worden.
In de volle grond in regels zaaien en na enige tijd de overtollige plantjes weghalen ofwel uitdunnen. Tijdens de groei de 'ranken' beurtelings naar links en naar rechts leggen. Zelf ben ik voorstander van het kweken in potten of balkonbakken welke op een meter hoogte kunnen worden geplaatst, beter voor het lichaam en je zou de plant dan ook kunnen laten hangen wat ook weer erg sierlijk kan zijn.
aardbei zaden In het begin worden de eerste zes à zeven bladoksels weggeknipt, zowel zijscheuten als bloemen. Zo krijgen de bladeren de kans voldoende massa te vormen en kan de volgende bloem een mooie vrucht vormen. Hierna blijf je de plant regelmatig "uitdunnen" en zo zorg je voor heerlijke volle Komkommers.
Zaden zijn het hele jaar door te koop en inzaaien kan ook een groot deel van het jaar. Dan wel binnen op de vensterbank of in een warme serre, maar ook voor buiten zijn er verschillende maanden goed om te zaaien.
Klik hier rechts op de foto om te bestellen.
Als altijd valt of staat de oogst met de omstandigheden van de omgeving zoals de temperatuur en vochtigheid/zonneschijn buiten en van jouw eigen mogelijkheden binnen. De Komkommer houdt van een goed zonnige en windvrije standplaats.
Meer informatie vindt je op mijn Website !

Shop ! Home !