Terug

         De Kiwibes

                   Klein, Zoet en Kaal.

Dit is een kleine kiwi met de grootte van een druif. In tegenstelling tot een gewone kiwi heeft deze vrucht een haarloze schil welke je niet hoeft te schillen.
Het is een winterharde snel groeiende klimplant die tot -20°C kan verdragen. Groeit het best in een voedingrijke en goed gedraineerde grond met een normaal vochtgehalte. Met een groeikracht van 30 a 40 cm per jaar kan deze wel tot 7,5 meter uitgroeien.
kiwibes Zoek een plaats in de volle zon zodat het fruit heerlijk zoet wordt. Als de plant vruchten gaat dragen is een ondersteuning van een hekwerk wel nodig.
Half september tot oktober kan je de rijpe vruchten plukken.
Snoeien gebeurt tijdens de bloeiperiode die loopt van mei tot aan juni. Van 3 of 4 hoofdtakken snoei je de zijtakken terug en laat 3 tot 4 bladeren na de bloemen aan de plant zitten. De zijtakken die niet bloeien mogen tot 2 of 3 bladeren worden teruggesnoeid.
De bloemen kleuren wit met paars maar deze geven geen geur af. Er zijn zowel zelfbestuivende als kruisbestuivende soorten.
De mini kiwi is een zeer zoete, groen gekleurde vrucht met een gladde, dunne schil die je ook kan eten.
aardbei zaden Je kan de Kiwibes kopen als plantje of als zelf op te kweken zaadjes, het vraagt wel geduld voordat een zelf gezaaid plantje vruchten geeft.
Meer informatie vindt je op mijn Website !

Shop ! Home !