De Citrus Vruchten

Boordevol Vitamine C

volkstuin De planten worden meestal in een zware grond gekweekt vanwege de warmte en droogte van de exporterende landen. Eenmaal in Nederland is het veel beter om deze grond te vervangen door een meer luchtige en grof samengestelde grond. De nattigheid veroorzaakt hier problemen als blad verkleuren, blad uitval en ook de vruchten vallen er van af. Het is echter wel belangrijk dat de aarde niet uitdroogt en dit test je het beste door te voelen in de aarde op +/- 3cm onder het oppervlak.
Het beste meteen na de aankoop verpotten, de plant is immers in volle groei en kan makkelijk opnieuw hechten in de nieuwe grond. Alle vaste grond verwijderen doe je het best door te spoelen met water. Geef de plant een paar dagen rust en matig zon zodat de wortels goed kunnen aanslaan.
Pas de volgende dag water geven met een oplossing van de speciale citrusvruchten voeding. Niet zoveel als de fles voorschrijft hoor, doe maar de helft en dan na 3 weken nog een keer. Normaal is 1 keer in de 5 á 6 weken genoeg, afhankelijk van de temperatuur en nattigheid. Vanaf maart tot aan september mogen we deze plant voeding geven.
Buiten overwinteren wil wel lukken als de Citrus aan de zuidkant tegen het huis op een beschutte plek staat.
Als er geen geschikte plaats buiten is dan beter in een koele ruimte met genoeg ventilatie, slaapkamer of zolder/kelder, maar zorg wel voor voldoende daglicht of maak gebruik van spaarlampen. Als de buitentemperatuur het toelaat, overdag +7C , zie ik de plant het liefste weer buiten staan, eventueel afdekken met stro tegen onverwachte vorst kan natuurlijk altijd en het maakt de Citrus boom sterker en kan al wennen aan de warme zonnestralen.
Als altijd valt of staat de oogst met de omstandigheden van de omgeving zoals de temperatuur en vochtigheid/zonneschijn buiten en van jouw eigen mogelijkheden binnen. De Citrus soorten houden van een goed zonnige en windvrije standplaats.
Meer informatie vindt je op mijn Website !

Shop ! Home !