Terug

         De Heerlijke Aardbei.

                   Het Zomer Koninkje !

De aardbei planten zijn zowel in de plantenwinkels als bij de groenten kramen te koop. De meeste planten worden in de maanden mei en juni op de veiling aangeboden zodat dit de beste tijd is deze in de winkels te kopen.
Zaden zijn het hele jaar door te koop en inzaaien kan ook een groot deel van het jaar. Dan wel binnen op de vensterbank of in een warme serre, maar ook voor buiten zijn er verschillende maanden goed om te zaaien.

Klik rechts op de foto's om te bestellen. Daar vindt je verdere informatie over hoe de bestelling zal worden afgehandeld.
aardbei zaden De Bos aardbei, Baron von Solemacher, zelf kweken uit zaad is erg leuk voor de kinderen op de vensterbank. In maart en april kan je binnenshuis zaaien in een verwarmde hobbykas of in een zaaibakje. Een keer verspenen en als de plantjes daarna 4 cm. groot zijn, in de volle grond uitplanten per 2 stuks op 55 x 30 cm. Oogsten vanaf juni in de daarop volgende jaren.
aardbei zaden De Sarian is een ras dat zeer grote vruchten geeft en de F1 zaden zijn van zeer hoge kwaliteit. Je zal om de drie jaar opnieuw moeten uitzaaien. De aardbei heeft lichtkiemende zaden dus is het beter om niet te diep in te zaaien. Bij het zaaien in een bakje het zaad niet bedekken met aarde, je kan beter met de binnenzijde van je hand de aarde licht aandrukken of wat licht zand erover heen strooien. Verspenen als je de zaden te dicht bij elkaar heb gezet zodra er 3 á 4 blaadjes aan groeien.
dakterras Ook een kweekbakje kompleet met goede kweek aarde en uitstekende zaden heb ik in mijn winkel te koop. Leuk om als cadeau te geven, maar net zo leuk om zelf in de vensterbank alvast met het kweken te beginnen.
Als altijd valt of staat de oogst met de omstandigheden van de omgeving zoals de temperatuur en vochtigheid/zonneschijn buiten en van jouw eigen mogelijkheden binnen. De Aardbeien houden van een goed zonnige en windvrije standplaats.
Zelf ben ik voorstander van het kweken in potten op een werkbank of in hangmanden, beter voor het lichaam.
De hoeveelheid bloemen laten je zien op hoeveel vruchten je mag rekenen. Deze bloemen beter verwijderen bij planten die vol met kleine vruchten zitten, dit bevorderd de groei van de nieuwe vruchten en ook het 'rotten' van de nieuwe vruchten wordt hiermee tegengegaan.
Uitlopers regelmatig afknippen en grote bladeren verwijderen zodat de zon beter op de nieuwe vruchten schijnen kan. Dit lukt allemaal redelijk gemakkelijk als je de aardbeien in een pot kweekt. In de volle grond is de verzorging zeker moeilijker vanwege de kans op rotte vruchten omdat ze op de natte grond of natte stro blijven liggen.
Als altijd valt of staat de oogst met de omstandigheden van de omgeving zoals de temperatuur en vochtigheid/zonneschijn buiten en van jouw eigen mogelijkheden binnen. De Aardbeien houden van een goed zonnige en windvrije standplaats.
Meer informatie vindt je op mijn Website !

Shop ! Home !