De Aubergine

Een opvallend mooie groente

volkstuin De Aubergine is niet moeilijk zelf op te kweken uit zaden, het is wel van belang dat je de zijscheuten aan de stam onder de eerste bloem wegknipt. Er moet 1 zijscheut aan blijven, dat is diegene die vlak onder de bloem groeit. Deze kan gebruikt worden als eerste extra stengel.
Je zal in het begin regelmatig de zijscheuten van de plantjes moeten weghalen of tot op 2 blaadjes knippen. De stamstengel wordt hierdoor sterker en zal beter vrucht dragen. Later zullen de zijscheuten minder groeien en kunnen dan gewoon blijven zitten.
Zaden zijn het hele jaar door te koop en inzaaien kan ook een groot deel van het jaar. Dan wel binnen op de vensterbank of in een warme serre, maar ook voor buiten zijn er verschillende maanden goed om te zaaien.
Vanaf Februari kan men binnenshuis zaaien in een verwarmde hobbykas of in een zaaibakje. Eén keer verspenen wanneer de plantjes ongeveer 6 cm. groot zijn en uitplanten in turfpotjes, deze zet je later eenvoudig met turfpotje en al over in de volle grond of in stenen potten buiten. Let wel op de temperatuur, dus eind mei zal het zeker wel worden.
Klik hier rechts op de foto om te bestellen.
Zelf ben ik voorstander van het kweken in potten of balkonbakken welke op een meter hoogte kunnen worden geplaatst, beter voor het lichaam en je zou de plant dan ook kunnen laten hangen wat ook weer erg sierlijk kan zijn.
Als altijd valt of staat de oogst met de omstandigheden van de omgeving zoals de temperatuur en vochtigheid/zonneschijn buiten en van jouw eigen mogelijkheden binnen. De Aubergine houdt van een goed zonnige en windvrije standplaats.
Meer informatie vindt je op mijn Website !

Shop ! Home !